English version

Impressie Wandeling met Dirk De Wachter & Kasper Bormans

Nieuwe publicatie bij 'Tijd voor Max'
Nieuwe publicatie bij 'Tijd voor Max'

Tijd maken voor dementie

Expo op NPO Radio 1
Expo op NPO Radio 1

Expo Wat Alz? van OEI naar WAW

Het educatief pakket: 7,5 jaar langer leven (gratis)

Van Oei naar Waw! Een warm educatief pakket om bevroren denkbeelden te ontdooien (voor leerlingen van ongeveer 10 jaar).

Mensen met een positief beeld van ouder worden, leven gemiddeld 7,5 jaar langer. Als we dit weten, waarom kleuren we de denkbeelden over oud worden en dementie in taal, media, metaforen en persoonlijk verhalen dan eenzijdig negatief in?

We kunnen ervoor kiezen om kinderen een meer genuanceerd beeld te geven, waardoor we de kans vergroten dat ze zelf langer en gelukkiger leven. Maar dat lossen we niet op door een liedje, dansje of knutselwerk voor grootouders of onbekende ouderen in een woonzorgcentrum, hoe goed bedoeld die activiteiten ook zijn. Dit educatief pakket is gebaseerd op grondig wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van Dr. Kasper Bormans (Universiteit Maastricht).

  • Kinderen tekenen oude mensen, voor en na positieve interventies en ontmoetingen met grootouders en onbekende ouderen (bv. in een woonzorgcentrum).
  • Daardoor wijzigt hun ‘mentaal landschap’ en hun kijk op ouderen. Daar wordt iedereen beter van.
  • Het pakket biedt een verfrissende en concrete stapsgewijze aanpak met achtergrond, stappenplan en opvolging. Iedereen kan het op een persoonlijke manier invullen.

Download hier gratis het educatief pakket!
Prof. Dr. Dirk De Wachter
Prof. Dr. Dirk De Wachter
Prof. Dr. Sandra Zwakhalen
Prof. Dr. Sandra Zwakhalen
Prof. Dr. Manu Keirse
Prof. Dr. Manu Keirse
Prof. Dr. Nicole Vliegen
Prof. Dr. Nicole Vliegen
Jurn Verschraegen
Jurn Verschraegen
Sus Weytens
Sus Weytens